Sign In

​ Бесплатно тестирање ученика који се школују у иностранству

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас упитник за ученике држављане Републике Српске који се школују у иностранству а путем којег могу остварити право на бесплатно тестирање на корона вирус. Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о финансирању трошкова комерцијалних тестова на корона вирус за студенте и ученике држављане Републике Српске који студирају и школују се у иностарнству.

Право на једнократно тестирање на корона вирус оставрују сви редовни ученици држављани Републике Српске који се школују у основним и средњим школам у иностранству.

Министарство просвјете и културе податке достављене путем овог упитника прикупља те упућује Институту за јавно здравство Републике Српске које је задужено за њихову обраду, те организацију и спровођење тестирања по утврђеним приоритетима.

Трошкове услуге тестирања сноси Влада Републике Српске.

Лица која су евидентирана путем овог упитника дужна су, приликом тестирања које ће благовремено бити најављено од стране Института за јавно здравство, попунити додатни формулар и предочити идентификациони документ (личну карту).

Напомињемо да су сви ученици који остварују право на једнократно тестирање на корона вирус дужни да се информишу о правилима преласка границе државе у којој се школују.

Упитник/пријаву за једнократно бесплатно тестирање на ковид-19 за ученике држављане Републике Српске који основну или средњу школу похађају у иностранству доступан је на порталу Владе Републике Српске – на страници Министарства просвјете и културе.

Сви ученици који остварују ово право дужни су приложити потврду о редовном похађању одређене школе у иностранству и у том смислу су дозвољени формати за дигиталну фотографију, документ или ПДФ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.