Sign In

Министар Жељка Стојичић у Казању са министром просвјете Руске Федерације

Објављено:

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић учествоваће од 8. до 9. јуна на Међународном форуму министара просвјете „Обликовање будућности“ у Казању у Руској Федерацији.

У току боравка у Руској Федерацији министар Жељка Стојичић разговараће са министром просвјете Руске Федерације Сергејем Кравцовим (Сергей Сергеевич Кравцов) о сарадњи у области образовања.На пленарној сједници министар просвјете и културе Жељка Стојичић обратиће се учесницима Форума и представиће најважније реформе које је Република Српска до сада успјешно спровела у области предшколског, основног и средњег образовања , примјере добре праксе који су спроведени у нашем васпитно-образовном систему као и могућности за сарадњу у области образовања са заинтересованим страним државама. 

Министри образовања и чланови делегација страних држава разговараће на Међународном форуму министара просвјете „Обликовање будућности“ о новим изазовима са којима се суочавању међународни образовни програми, систему вриједности националних образовних система као и о додирним тачкама и приликама за размјену искуства у области образовања.

Такође, на Форуму ће бити разговора и о националном  искуству држава учесница Форума у остваривању Циљева одрживог развоја Уједињених нација, а посебно у вези са обезбјеђењем инклузивног и квалитетног образовање и промовисањем могућности цјеложивотног учења за све.

 На форуму ће бити ријечи и о најбољим праксама учесника форума у спровођењу различитих програма у области образовања, методологији изградње савременог система рада са младима, раду са дјецом и ученицима са сметњама у развоју, инклузивном образовању, сарадњи са родитељима као и о најбољим праксама дјечије рекреације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.