Sign In

Бољи услови за здравствену заштиту спортиста

Објављено:

​Помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, разговарао је са директором Завода за медицину рада и спорта Републике Српске, Борисом Међедовићем, о досадашњој сарадњи, новим услугама које је Завод увео и плановима за унапређење здравствене заштите спортиста.


Међедовић је истакао да је, у настојању да обезбиједи што бољу здравствену заштиту спортиста и рекреативаца Српске, Завод почео да пружа нову најсавременију услугу за анализу тјелесног састава, која је од изузетног значаја нарочито за професионалне спортисте.

Наиме, у Служби медицине спорта набављен је уређај најновије генерације „InBody Analyzer 770“ који омогућава свеобухватну анализу скелетне мускулатуре и масти (укупне и по сегментима), екстрацелуларне и интрацелуларне воде, минерала и протеина у организму, помажући спортистима да боље разумију своје физичко стање и оптимизују своје тренинге. Такође, по завршеном одређивању тјелесног састава, специјалиста медицине спорта анализира добијене резултате и препоручује спортистима, као и рекреативцима, режим тренинга, исхране и хидрације.

Према ријечима Међедовића спортистима и рекреативцима у Републици Српској сада су у Заводу за медицину рада и спорта доступне услуге које користе и врхунски свјетски спортисти.

Помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, поздравио је напоре руководства Завода да унаприједи здравствену заштиту спортиста и омогући спортистима из Републике Српске третмане који су доступни и професионалним спортистима широм свијета. 
Министарство је, како је рекао, и даље подржавати Завод и наставити сарадњу  када је ријеч о финансирању систематских прегледа спортиста до 18 година. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.