Sign In

Додјела пакетића за кориснике Даун синдром центра Бања Лука

Објављено:

​Министар породице , омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић и  министар за  за бригу о породици и демографији у Влади Србије  Дарија Кисић  додијеле су  у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци 30  пакетића за штићенике Даун синдром центра  и девет потврда-сертификата за особе са Даун Синдромом из Даун синром центр Бањалука које су завршиле програм обуке за куваре.

Чабрићева је пожеливши срећан дан Републике  рекла да је значајна  подршка, разумијевање и спона која се прави и његује са ресорним министарством из Србије.

 „Самим тим што смо сви данас овдје значи колико нам је свима то важно и значајно. Малишани су се потрудили, хвала им на томе, сигурна сам да су они дали свој максимум, а и ми ћемо се потрудити да наставимо  да их подржимо у њиховим даљим корацима, ту смо као институција да подржимо сва ова дешавања“, рекла је Чабрићева.

Кисићева је рекла да је период новогодишњих и божићних празника, период везан за породична окупљања и вријеме даривања истичући да су најљепши тренуци, тенутци проведени са дјецом.

 „Њихови осмеси и радост, поготово везано за то новогодишње даривање и поклоне мислим да је непроцењиво и управо је то нешто што би требали ми да се присетимо како смо се осећали као деца и да вратимо и такав начин и понашања и уживања у тим ситним малим радостима“, рекла је Кисићева.

Директор  Даун синдром центра  Бањалука Зоран Јелић је рекао да је величанствен догађај гдје су два министра Чабрић и Кисић изашле на сцену са особама са Даун Синдромом.

 Амбасадор особа са Даун синдромом  Владо Ђајић је рекао  да је пресрећан када је данас видио осмјехе на лицима другара када су изводили представу.

Глумачка екипа Даун синдром центра Бањалука је одиграла представу „Роко и Цицибела“ а у музичкој нумери Елвиса Прислија на сцени су  им се придружиле и министар Кисић и Чабрић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.