Sign In

Дјечија недјеља под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, изјавила је данас да Министарство кроз различите пројекте, програме и активности пружа подршку институцијама које воде бригу о дјеци како би се олакшало њихово функционисање и дјеци било омогућено да имају срећно и безбрижно дјетињство и одрастање.

Давидовићева је на централној манифестацији обиљежавања Недјеље дјетета у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, рекла да се ове седмице нешто више и интензивније говори о правима дјетета, њиховим потребама и жељама.

"Током цијеле године имамо обавезу да бринемо о њима, првенствено као родитељи, а затим и као носиоци јавних функција", рекла је Давидовићева.

Она је истакла да су на манифестацији, која је органозована са Министарством просвјете и културе и Министарством здравља и социјалне заштите, уручене награде ученицима који су написали најбоље литерарне радове на тему "Здраво тијело, ведар дух", што је и слоган овогодишње манифестације.

Вршилац дужности помоћникма министра за предшколско и основно васпитање и образовање, Наташа Цвијановић, је истакла да су дјечија права ванвременска и да о њима треба увијек размишљати.

"Сви доносиоци одлука морају првенствено водити рачуна о потребама и интересима дјеце, о задовољавању њихових потреба", рекла је Цвијановић, наводећи да свако дијете има право на живот, на здравље, право на образовање и друга права.

Цвијановићева је нагласила да је посебно важно да систем васпитања и образовања буде усклађен са потребама и интересима дјеце, додајући да Министарство просвјете и културе ове и претходних година интензивно ради на унапређењу система васпитања и образовања, првенство на иновирању наставних планова и програма.

Централној манифестацији обиљежавања Недјеље дјетета у Народном позоришту Републике Српске присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.