Sign In

Изабрани најбољи спортисти Републике Српске

Објављено:

​​​​​​​​​​​​Министрица породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, присуствовала је 64. Избору десет најбољих спортиста Републике Српске и том приликом уручила награде перпсективним спортистима и спортисти са инвалидитетом, које Министарство сваке године награђује.

Она је одала признање свим спортистима, нарочито спортистима са инвалидитетом, који показују да воља, вриједан и предан рад и упорност дају најбоље резултате, без обзира на препреке које их на том путу очекују.

„Министарство породице, омладине и спорта ће наставити да прати и подржава наше перспективне спортисте, али и да кроз Мале олимпијске игре и Љетну школу спорта, као наше најзначајније пројекте, пружи шансу свим ученицима и младим спортистима да искажу своје таленте и пронађу свој шампионски пут“ – истакла је Давидовићева.

Најбољи спортиста у овој години је кајакаш, Дарко Савић, једногласно је одлучио жири 64. Избора десет најбољих спортиста.

 Савић је рекао да је био проглашаван за најбољег спортисту Бањалуке, али да ово представља најзначајније признање за његов дугогодишњи рад.

Савић је ове године остварио врхунске резултате, међу којима се истиче 12. мјесто на Медитеранским играма у Тарагони, побједник је ЕЦА купа за сениоре, освајач трећег мјеста на Топ тен рејсу у Кини, првог мјеста у спусту на ИЦФ трци у Словенији, првак БиХ у слалому, 12. мјеста у тимској трци спуста на ИЦФ Свјетском првенству...

"Изузетно сам задовољан годином иза себе током које је било сјајних трка на мирним, али и дивљим водама. Срећан сам што сам поново првак Еврокупа и што сам први кајакаш из БиХ који је наступио на Медитеранским играма. Већ сам почео припреме за сљедећу сезону. Очекује ме прва квалификациона трка за Токио и сва пажња усмјерена је ка томе", рекао је Савић на свечаности у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Награду је Савићу уручио прослављени одбојкаш Иван Миљковић, који је био на челу жирија Избора десет најбољих спортиста Српске.

"Велика ми је част што сам добио прилику да будем на челу ове престижне манифестације, дуге и светле историје. Вјерујем да смо направили прави избор и да нисмо погрешили у доношењу одлука. Одлично сам се осећао у Бањалуци, било ми је заиста лепо и надам се да ћемо се дружити и наредних година", рекао је Миљковић.

Титула најбољег спортисте из Републике Српске, награде која је установљена прошле године, отишла је у руке најбољој одбојкашици свијета Тијани Бошковић, Билећанки која је одвела селекцију Србије на кров свијета.

Најбољи тренер Српске у 2018. години је стратег одбојкаша "Младости" из Брчког, Бранко Мишић.

Новинар Радија Републике Српске, Бојан Божић, добитник је признања за најбољег спортског новинара у овој години - "Златног пера Лимун Папић".

"Велика је част, али и обавеза, добити награду која носи име по доајену спортског новинарства. Хвала `Гласу Српске` за ово дивно изненађење", рекао је Божић.

Манифестацији су присуствовали бројни представници политичког, дипломатског, привредног, медијског, спортског, културног и других сфера живота Републике Српске и БиХ.

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.