Sign In

Кампања „За потпуну подршку породици“ стигла до Модриче

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, посјетила је данас  шесточлану породицу Славише Kојића из приградског избјегличког насеља Модрича пет и уручила бијелу технику и пакет хране.

Посјета Kојићима организована је у оквиру кампање "За потпуну подршку породици", која се у Републици Српској спроводи с циљем помоћи и подршке вишечланим породицама.

"Kампања није временски ограничена, покренули смо је и намјера нам је да покажемо да водимо бригу и да имамо осјећај за вишечлане породице, које су често социјално угрожене", изјавила је Давидовићева и додала да таквих породица у Републици Српској има више од 900.

"Породица Kојић је здрава породица у којој се родитељи боре да обезбиједе најважније за одрастање ђеце, њихово срећно дјетињство и живот", истакла је Давидовићева и додала да је породица Kојић исказала потребу за бијелом техником, која ће олакшати послове у домаћинству.

Давидовићева је рекла да је модричко Удружење "Четири плус" препоручило породицу Kојић, расељена лица из мјеста Гостовић у федералној општини Завидовићи, која, иако је само отац запослен, није у стању социјалне потребе.

Славиша Kојић захвалио је за поклон, а нарочито за пажњу коју је на овај начин породица добила од Министарства породице, омладине и спорта и Владе Републике Српске.

"Најважније је да су дјеца здрава, а на нама родитељима је да се боримо да обезбиједимо најважније за њихово одрастање", рекао је Kојић.

Мајка,  Андријана Kојић, рекла је да су деца подстицај породици да успије и да буде сложна.

Десетогодишња Јована и осмогодишњи Лазар ученици су четвртог и другог разреда Основне школе "Сутејска", Милица је рођена 2015. године, а прошле године су добили и сестру Марину.

"Старија деца су одлични ученици и радо помажу у кућанским пословима, а нарочито око одгоја Милице и Марине", рекла је Kојићева и додала да се уз добру организацију све обавезе испуне, а увече има много времена за породично окупљање.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.