Sign In

Министар Давидовић присуствовала тренингу мјешовите школе фудбала особа са Даун синдромом

Објављено:


Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, присуствовала је данас тренингу мјешовите школе фудбала особа са Даун синдромом, која је основана како би се ови млади људи, уз спорт и дружење, социјализовали и развили вјештине и самопуздање.

„Свако укључивање дјеце у спорт је изузетно важно, а код особа са Даун синдромом је вишеструко значајно, јер им, осим што помаже код развоја моторичких способности, подиже и ниво самопоуздања али и среће и задовољства када имају прилику да покажу своје спортско умијеће. У то смо се увјерили на утакмици коју смо недавно као тим Владе Републике Српске одиграли против овог сјајног тима“ – рекла је Давидовићева.

Она је нагласила да је идеја о оснивању мјешовитог тима одлична, јер се ови млади људи најбоље међусобно разумију и лакше им је да савладају изазове и препреке заједно, али и да се равноправно укључе у све друштвене токове. Даун синдром центар Бања Лука ће, како наводи, увијек имати подршку Министарства породице, омладине и спорта јер вриједно и предано ради на стварању бољих услова за живот особа са Даун синдромом и њихову равноправну укљученост у друштво. 

Директор Даун синдром центра, Зоран Јелић, истакао је да је изузетно значајна подршка Министарства породице, омладине и спорта које је годинама партнер овог центра у борби против стигми и да је њихова мисија да овом школом фудбала и одигравањем утакмица са тимовима различитих установа, подигну ниво самопоуздања дјеци, да их мотивишу, охрабре и припреме за животне изазове. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.