Sign In

Министар Давидовић разговарала са директором Фонда здравственог осигурања Републике Српске

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас са директором Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Дејаном Кустурићем, о наставку сарадње када је ријеч о финансирању систематских прегледа спортиста.

„Здравствена заштита спортиста је изузетно важан сегмент који смо дефинисали и Законом о спорту и задовољство ми је што настављамо сарадњу са Фондом здравственог осигурања у овом сегменту. Министарство и Фонд ће суфинансирати обавезан годишњи систематски преглед за спортисте до 18 година, спортисте са инвалидитетом и категорисане спортисте, како је и предвидио Закон о спорту" – истакла је Давидовићева.

Финансирање систематских прегледа спортиста са инвалидитетом и категорисаних спортиста је, објаснила је Давидовићева, новина која је дефинисана новим Законом о спорту, јер је намјера да се овом мјером обухвати што већи број спортиста.

Директор Фонда здравственог осигурања, Дејан Кустурић, рекао је да Фонд од почетка сарадње са Министарством породице, омладине и спорта инсистира на значају превенције када је ријеч о здравственој заштити и да је то најбољи начин да се спријече трагично догађаји на спортским теренима.

Систематске прегледе спортиста обављаће Завод за медицину рада и спорта Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.