Sign In

Министар Чабрић посјетила Требиње

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Селма Чабрић, изјавила је да је изузетно важно то што се у Требињу око 65 одсто школске дјеце бави спортом и најавила да ће ресорно министарство у наредном периоду награђивати успјешне спортисте, а да ће једини критеријум бити резултати које постижу.

Чабрићева је, након разговора у Требињу са градоначелником Мирком Ћурићем, рекла да ће у Министарству настојати да буџет буде распоређен равномјерно по регијама, што успјешни млади спортисти заслужују.

Она је истакла да је Требиње препознатљиво по томе и биће награђено за свој рад, па неће изостати ни финансијска подршка за спортисте.

Чабрићева је рекла да ће бити настављена Љетна школа спорта која се посљедњих 20 година одржава у Требињу, а веома је важна јер овај град нуди најбоље услове за више од 1.000 младих и перспективних спортиста који учествују у тој школи.

Чабрићева је рекла да је са Ћурићем разговарала и о Нацрту закона о заштити жртава насиља у породици, чији је циљ најбоља заштита жртава, како би се спријечила та појава, уз предвиђене и хитне заштитне мјере полицијских службеника.

Ћурић је навео да у Требињу има највише премијерлигаша и успјешних спортиста и да би било добро да се то још више награди у наредном периоду како би се адекватно вредновали рад и спортски резулатати.

Он је рекао да се више од 65 одсто основаца и више од 50 одсто омладине до 18 година у Требињу бави спортом, што су значајни подаци и изразио наду да ће се, у сарадњи са надлежним реубличким институцијама, издвајати још више средстава за подршку спортистима.

Ћурић је навео да у граду има више од 55 програма везаних за породицу, те да је омладина максимално укључена у спорт.

Он је захвалио Чабрићевој за посјету и успјешну сарадњу у претходном периоду како би направили најбоља рјешења која се тичу ове локалне заједнице и цијеле Републике.

Министар Чабрић данас је посјетила и Ватерполо клуб "Леотар" у објекту затвореног олимпијског базена.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.