Sign In

Министар Чабрић посјетила установе у којима бораве дјеца

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Селма Чабрић, посјетила је данас Центар „Заштити ме“, Сигурну кућу у Бањалуци, Родитељску кућу и Универзитетски клинички центар и уручила пригодне поклоне за дјецу и мајке које с њима бораве. 

„Пред новогодишње празнике традиционално обилазимо установе у којима бораве дјеца и обезбиједимо им поклоне, у складу са њиховим потребама. Проблеми са којима се суочавају су велики, животни и трудимо се да им помогнемо и олакшамо боравак у овим установама“ – рекла је Чабрић. 

Она је нагласила да је радост на дјечијим лицима када су добили поклоне велики мотив за стручна лица и представнике институција да буду подршка породицама и дјеци који се суочавају са овим проблемима.

 „Захваљујући посвећености стручног особља у овим установама дјеца имају сву потребну здравствену његу, али се много води рачуна и о психосоцијалној подршци, јер се суочавају са великим животним промјенама“ – истакла је Чабрић. 

Колико је овај вид подршке значајан, како каже говори и охрабрујући податак да је око 75 процената жртава насиља након боравка у Сигурној кући започело самосталан живот и формирало нови дом са својом дјецом. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.