Sign In

Министар Чабрић уручила пакете породиљама поводом Дана жена

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Селма Чабрић, данас је поводом Међународног дана жена уручила пригодне пакете породиљама у Служби за гинекологију и акушерство добојске Болнице "Свети апостол Лука".

Чабрићева је навела да је ријеч о симболичним поклонима и даровима као вид подршке породиљама и женама које леже на овом одјељењу из других медицинских разлога, као потврда да институције стоје иза њих.

"Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске ради на стратегији демографске обнове, радимо на промоцији здраве породице са родитељима и њиховом дјецом. Имамо закон четири плус који подржава родитеље који тренутно нису у радном односу да своју дјецу васпитавају у духу какав и приличи нама и нашем подручју“, рекла је Чабрић.

Чабрићева, која је мајка два дјетета, поручила је младим женама да не одгађају да се остваре као родитељ, јер је ријеч о најљепшем осјећају, с обзиром да на младима свијет остаје.

Министар је пригодне поклоне обезбиједила и медицинским радницима Службе за гинекологију и акушерство.

Начелник Службе за гинекологију и акушерство, Гордана Средановић, рекла је да су у овој години била 223 порођаја, а у у посматраном периоду прошле године 190.

Из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске речено је да су пригодни поклони уручени и породиљама у УКЦ-у Бања Лука.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.