Sign In

Одржана прва видео конференција о младима и за младе

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, учествовала је у раду прве видео конференције о младима и за младе, коју је организовало Министарство цивилних послова БиХ.   

Министар Давидовић презентовала је активности Министарства у области омладине, представивши најважније пројекте и стратешке документе којима је уређена ова област. Она је нагласила да су млади директно укључени у израду докумената који их се тичу, попут Омладинске политике и да је сарадња са младима на високом нивоу.

На састанку је разговарано и о положају младих, учествовању у међународним тијелима али и могућностима за остваривање сарадње у БиХ. Договорено је да се у скорије вријеме одржи нови састанак са конректним приједлозима за наставак сарадње и наглашено да је изузетно важно доношење нове одлуке о формирању Комисије за координисање питања младих у БиХ, као кровног тијела за координацију питања младих које чине представници надлежних институција за младе у БиХ и представници младих.

Онлајн састанку су још присуствовали и министар цивилних послова БиХ, Анкица Гудељевић, министар културе и спорта у ФБИХ, Зора Дујмовић као и представници Брчко дистрикта, Омладинског савјета Републике Српске, Вијећа младих ФБиХ и Вијећа младих Брчко дистрикта.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.