Sign In

Отворен фудбалски терен изграђен у оквиру пројекта “Фифа гол”

Објављено:

​Изградњом терена са вјештачком травом и његовим данашњим свечаним отварањем, којем је присуствовала и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, у Прњавору је почела реализација пројекта "Фифа гол" за који је општина од Свјетске фудбалске асоцијације добила око 300.000 долара.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, је истакла да је ово значајан дан за општину Прњавор, али и за Српску јер се градњом, односно стварањем боље инфраструктуре за бављење спортом, улаже у бољу будућност дјеце.

"Свјесни смо да у периоду пандемије вируса корона немамо прилику да присуствујемо овако великим спортским догађајима јер се бавимо првенствено здрављем нашег становништва, али ће Министарство породице, омладине и спорта и Влада Републике Српске и у наредном периоду подржавати овакве и сличне пројекте", рекла је Давидовићева.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, захвалио је Влади Републике Српске која је општини Прњавор, без накнаде, додијелила земљиште на којем се гради спортски комплекс, као и фудбалским савезима Републике Српске и БиХ што су препознали Прњавор као мјесто гдје овај пројекат треба реализовати.

"Ми смо једина општина у БиХ која је добила овакав пројекат и средства за градњу терена. Фифа је уложила око 300.000 долара, а општина, уз обезбијеђено земљиште и инфраструктуру, око 400.000 КМ", прецизирао је Томаш.

Он је нагласио да је данашње отварање терена тек почетак свега онога што је планирано да се уради јер је у спортском комплексу предвиђена градња два спортска терена, хотела, картинг-стазе, спортске дворане.

"Задовољство је што смо кроз овај пројекат успјели добити партнере и сараднике за будућност јер ови терени неће бити кориштени само за потребе ФК `Љубић` него и за потребе фудбалских савеза Републике Српске и БиХ. Увјерен сам да ће тиме Прњавор још више постати мјесто окупљања младих из цијеле БиХ", рекао је Томаш.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске, Вицо Зељковић, рекао је да овај савез, у сарадњи са републичким институцијама, у наредне четири године планира градњу још 20 оваквих терена у Српској, што ће допринијети развоју фудбала, али и масовнијем бављењу омладине спортом.

Он је нагласио да је општинска власт у Прњавору, предвођена начелником Дарком Томашем, допринијела да нови фудбалски терен буде завршен у року, али и да Фудбалски клуб "Љубић" из Прњавора показује амбиције за даљи развој и напредовање.

Генерални секретар Фудбалског савеза БиХ, Аднан Џемиџић, каже да у Прњавору постоје сви предуслови за добар спортски центар који ће користити репрезентативне селекције.

"На овај начин можемо подизати спортске генерације које буду долазиле и омогућити дјеци мјесто гдје ће моћи слободно и безбрижно да проводе слободно вријеме", рекао је Џемиџић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.