Sign In

Подршка пројектима чији је циљ запошљавање младих

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, изразила је данас задовољство резултатима пројеката "Моја пракса" и "Три де академија" чијом је реализацијом стални посао у компанији "Медија лаб" добило седам студената Универзитета у Бањалуци и најавила да ће ресорно министарство наставити да подржава сличне пројекте.

Давидовићева је, након састанка са ректором бањалучког Универзитета Радославом Гајанином, рекла да ће министарство радити на развоју и реализацији пројеката чији је циљ унапређење могућности запошљавања младих у Српској.

"Желимо да у сарадњи са бањалучким Универзитетом младима пружимо могућност да се додатно едукују, да стичу нова знања и искуства, која ће им помоћи да буду конкурентни на тржишту рада", рекла је Давидовићева.

Она је додала да је циљ ових пројеката и да се успостави контакт између студената завршних година студија са пословном заједницом и послодавцима.

Ректор Универзитета у Бањалуци, Радослав Гајанин, рекао је да је опредјељење ове високошколске установе побољшање излазних компетенција студената који завршавају студијски програм, те захвалио ресорном министарству за подршку у реализацији тог циља.

"Циљ нам је да што више повећамо удио практичне наставе на свим студијским програмима који се изводе на нашем универзитету. Имамо неколико споразума са компанијама, као и са Управом града Бањалука, како бисмо побољшали практичне компетенције студената који завршавају наш универзитет", рекао је Гајанин.

Он је навео да су студенти кроз ове пројекте показали да добро владају теоријским знањем, које су употријебили у пракси.

Виши стручни сарадник за развој предузетништва Универзитета у Бањалуци, Предраг Говедарица, рекао је да је у оквиру пројеката "Моја пракса" и "Три де академија" 15 студената обавило праксу у компанији "Медија лаб" у трајању од 160 радних сати, док је седморо њих добило стално запослење у овој компанији.

Наведене пројекте реализује Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањалуци, уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Овај пројекат је у директној вези са првим стратешким циљем Омладинске политике Републике Српске од 2016. до 2020. године „Унаприједити запошљивост младих“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.