Sign In

Представљен портал за младе предузетнике

Објављено:

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, присуствовала је данас презентацији пројекта „ЈА ПРЕДУЗЕТНИК“ који релизују Фондација АГОРА и УГ „АДАСТРА“ уз подршку Америчке амбасаде у Босни и Херцеговини кроз БОЛД програм и Министарства породице, омладине и спорта Репубике Српске.

Овај пројекат један је од 13 пројеката које је подржало Министарство породице, омладине и спорта, а који за циљ имају унапређење запошљивости младих.

„Влада Републике Српске предузима низ корака како да подстакне запошљавање младих и али и да пружа подршку развоју предузетништва Републике Српске. Постоји предузетнички портал Републике Српске, међутим до сада није било нечег прилагођеног искључиво младима и зато мислим да је ова иновативна идеја изузетно важна  јер млади људи често не знају гдје да се обрате, гдје да своју идеју пларсирају и на који начин да покрену свој бизнис. Стога мислим да је ово најбољи начин младима, чак и студентима да се на једном мјесту упознају како да стечена знања примјене и на другачији начин, да не траже посао код послодавца, већ да покрену неку своју идеју. Напредак Републике Српске и цијеле државе је првенствено на младима, нове иновативне идеје и рјешења могу донијети управо млади и треба их подржати и Министарство ће увијек бити ту за њих“, истакла је Малешевићева.

Извршни директор Фондације АГОРА и менаџер пројекта „ЈА ПРЕДУЗЕТНИК“, Данијел Петровић, рекао је да је основни циљ пројекта да пружи цјеловиту подршку младима на њиховом путу у претварању бизнис идеје у дјело.

„Пројекат има за циљ да сваку младу особу, сваког предузетника у БиХ и онога који ће то тек постати подржи у изградњи њихове каријере и изградњи њихових бизниса. Кроз пројектне активности које су планиране у наредних 8 мјесеци тежићемо да поставимо нове стандарде у изградњи Старт Ап и предузетничког екосистема Босне и Херцеговине. Кроз 5 фаза пројекта 50 младих лидера из БиХ имаће прилику да своје бизнис идеје унаприједе, а оних 20 најбољих да се боре за вриједне награде које ће им бити одскочна даска у развијању њихових бизниса“, навео је Петровић.

На конференцији за медије, представљен је сајт www.japreduzetnik.com који има за циљ да информише, едукује и мотивише младе предузетнике у њиховим бизнис идејама.

Америчка амбасада подржала је овај пројекат јер је у њиму увидјела иновативно рјешење у пружању подршке младим лидерима, рекао је замјеник директора канцеларије Америчке амбасаде у БиХ у Бањалуци, Рами Блаир .

„Млади су будућност и по мом мишљењу њихов успјех  је успјех свих грађана. Босна и Херцеговина не може напредовати на свом евроатланстком путу без нове генерације. С обзиром на то, овај пројекат освјетљава све оно што је могуће у привреди. Ја предузетник нуди одличне ресурсе свима који су заинтересовани за предузетништво. Ово није само мрежа гдје млади могу подијелити своја искуства, већ  систем подршке у коме учествују успјешни и талентовани бизнисмени“, рекао је Блаир.

У склопу пројекта планирано је и снимање ТВ серијала о предузетништву, али и програм едукације 50 младих предузетника и финално такмичење за 20 најбољих полазника програма.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.