Sign In

Пројекат "Играм, пишем, лајкујем"

Објављено:

Министарство породице, омладине и спорта, као једну од првих активности у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, покреће пројекат под називом ''Играм, пишем, лајкујем''.

Шта је пројекат ''Играм, пишем, лајкујем''?

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију  и немогућност да се Мале олимпијске игре реализују у пуном капацитету, идеја је да учесници школских спортских секција и Малих олимпијских игара Републике Српске пишу о свом доживљају пандемије корона вируса, како је то утицало на њих лично и на њихово бављење спортом,  шта за њих значи школски спорт и како би се осјећали да ове школске године немају такмичења Малих олимпијских игара Републике Српске. Тема може бити и како су се осјећали када су побиједили, изгубили или стали на побједничко постоље. За некога инспирација може бити одгађање Олимпијских игара у Токују за 2021. годину, као и одгађање низа великих међународних такмичења али и провођење он-лајн наставе физичког васпитања.

Ко може учествовати?

Учесници школских спортских секција, Малих олимпијских игара Републике Српске и сви други ученици који желе учествовати у пројекту.

Начин достављања есеја

Есеј треба да садржи највише 150 ријечи, a аутор текста треба да:
1. Запрати и лајкује Facebook страницу Малих олимпијских игара Републике Српске
2. Есеј објави на свом Facebook профилу уз фотографију са неког од такмичења школског спорта или школске спортске секције
3. Означи на фотографији Мале олимпијске игре Републике Српске и све пријатеље који се налазе на фотографији
4. Дода школу коју похађа
5. Када то уради есеј ће бити објављен на Facebook страници Малих олимпијских игара

Текстове ће оцјењивати публика на друштвеним мрежама, тако да ће три есеја са највише лајкова бити награђена пригодним наградама- спортском опремом и реквизитима за аутора  текста.

Комисија у саставу: Горица Билак-Моцоња, Немања Пећо и Владимир Василић (Министарство просвјете и културе) ће оцијенити есеје те изабрати три најбоља која ће бити награђена спортском опремом и реквизитима за  школу коју похађа ученик који је писао есеј.

Пројекат траје од 01.10. до 01.12.2020. године

Начин обавјештења учесника?

Facebook страница Малих олимпијских игара Републике Српске
Портал Министарства породице, омладине и спорта
Вибер група са професорима физичког васпитања путем регионалних коориднатора (сви коо регија имају увезане у Вибер проф ФВ своје регије)
Министарство просвјете и културе
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.