Sign In

Расписан Јавни позив за предлагање кандидата за додјелу Републичке награде за волонтирање за 2023. годину

Објављено:

​Министарство  породице, омладине и спорта позива расписало је Јавни позив за  кандидате за додјелу Републичке награде за волонтирање у Републици Српској за 2023. годину.


У складу са Правилником о додјели Републичке награде за волонтирање, приједлог организатора волонтирања као кандидата за додјелу Републичке награде могу доставити физичка и правна лица заинтересована за волонтирање, а приједлог волонтера-појединца као кандидата за додјелу Републичке награде могу доставити само организатори волонтирања.

Приликом одлучивања о добитнику Републичке награде за организатора волонтирања узеће се у обзир сљедећи критеријуми: 

 - да су активности које спроводи организатор волонтирања од општег интереса за Републику Српску и да се њима доприноси побољшању квалитета живота, активном укључивању грађана у друштвене процесе и развоју хуманијег и равноправнијег демократског друштва, 
- број спроведених волонтерских активности у текућој години, 
- број укључених волонтера и њихова генерацијска разноликост при спровођењу активности или пројеката  и измирене све обавезе према Министарству. 
 
Приликом одлучивања о добитнику Републичке награде за волонтера-појединца узеће се у обзир сљедећи критеријуми: 

 - број волонтерских сати у текућој години, 
 - учешће у реализацији већег броја волонтерских активности или пројеката у текућој години  и 
рад на укључивању нових волонтера у најближој заједници (разред, школа, факултет, радна организација и слично). 
 
Републичка награда за организатора волонтирања састоји се од плакете и новчаног износа у висини од четири просјечне плате у Републици Српској за претходну годину, док се Републичка награда волонтерима-појединцима састоји од медаље и новчаног износа у висини од двије просјечне плате у Републици Српској за претходну годину.

Апликационе форме за подношење пријаве кандидата за најбољег волонтера и најбољег организатора волонтирања могу се преузети на сајту Владе Републике Српске (www.vladars.rs - Министарства - Министарство породицe, омладинe и спортa – Документи - Јавни позив за предлагање кандидата за додјелу Републичке награде за волонтирање за 2023. годину).

Конкурс је отворен до 28.11.2023.године.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.