Sign In

Састанак са представницима Међународне организације за миграције (IOM) и USAID-а

Објављено:

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић разговарала је данас са представницима Међународне организације за миграције, Blanche Picarello, Џенаном Шабић - Хамидовић и Мирјаном Косић, као и представником  USAIDA-a у БиХ, Brendan Wilson-Barthes о сарадњи са омладинским организацијама и младима у Републици Српској.

Ове организације подржавају пројекте омладинских организација како би подстакли омладински рад и организовање, а утицали на смањење екстремизма и радикализма међу младима.

Тема састанка, којем је присуствовао и директор Института за развој младих и заједнице "Перпетуум мобиле", Илија Трнинић, била је и подршка изради Омладинске политике Републике Српске и пружање подршке спровођењу истраживања о потребама и ставовима младих .

„Изради Омладинске политике за период 2021 – 2025. година, претходи поменуто истраживање, које је суфинансирано средствима Међународна организације за миграције и Делегације европске уније у БиХ, а проводи се кроз сарадњу Министарства породице, омладине и спорта са Мрежом омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске, Омладинским савјетом Републике Српске и Волонтерским сервисом Републике Српске“ – истакла је Малешевићева.

Овим истраживањем ће, како је навела, бити обухваћено 2000 младих из 34 јединице локалне самоуправе у Републици Српској, који ће се одговорима на више од 70 питања изјаснити о својим потребама, ставовима, те приједлозима за побољшање положаја младих у њиховим локалним заједницама.
Како је и за потребе израде претходног документа 2015.године проведено истраживање потреба и ставова младих у Републици Српској, резултати истраживања које се проводи биће употребљени како би се утврдило тренутно стање, али и упоредило са претходним.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.