Sign In

Састанак са представницима омладинских организација у вези са израдом Омладинске политике

Објављено:


Министарство породице, омладине и спорта Је започело процес израде Омладинске политике Републике Српске за период 2021 – 2025.година и у ту сврху ће, као и приликом израде претходног документа, бити спроведено истраживање о ставовима младих у Републици Српској.

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, потврдила је да ће истраживање бити обављено у сарадњи са Мрежом омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске, Омладинским савјетом Републике Српске и Волонтерским сервисом Републике Српске, уз подршку донатора.

„Планирано је анкетирање око 2000 младих у преко 25 јединица локалне самоуправе али ће бити обухваћене све регије у Републици Српској“ – рекла је Малешевићева.

Она је објаснила да ће упитник бити урађен у складу са упитником који је био кориштем при изради претходног документа, а у који су била уврштена најважнија питања од значаја за младе људе, како би се могло упоредити тренутно у односу на претходно  стање из 2015.године. У упитник ће бити укључена и питања у вези са пандемијом корона вируса и посљедицама које је оставила.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.