Sign In

Уручене награде најбољим волонтерима у Републици Српској за 2020.годину

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, уприличила је пријем за најбоље волонтере у Републици Српској за 2020.годину и уручила им награде и медаље за волонтерски рад остварен у овој години.

Давидовићева је истакла да је ово прилика да се захвалимо најбољима међу нама за све што чине за нашу друштвену заједницу и сваког поједница у Републици Српској којем је помоћ потребна.

„Година коју испраћамо је била једна велика опомена за све. Подсјетила нас је на одговорност, емпатију, важност да мислимо и бринемо једни о другима. То волонтери свакодневно раде и, након поплава 2014.године показали су колико је њихова улога драгоцјена у периоду од појаве вируса корона“ – нагласила је Давидовићева.

Она је рекла да  су најбољи волонтери награђени медаљом и новчаним износом од двије просјечне плате у Републици Српској, док је најбољи организатор волонтирања награђен медаљом и износом од четири просјечне плате.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, Сњежана Ковач, изразила је задовољство због награде за најбољег организатора волонтирања.

"Данас сам овдје у име 3.000 волонтера окупљених у организацијама Црвеног крста Републике Српске, који су остварили 288.000 сати волонтерског рада. Срећна сам што је Министарство препознало Црвени крст као организацију којој треба да се да овакво признање. Ова награда је само вјетар у леђа за наше волонтере", рекла је Ковачева.

Она је додала да ова организација окупља волонетере од основношколског узраста до касних година, истичући да су сви добродошли.

Један од најбољих волонетар у Српској, Јована Поповић из Шамца навела је да је ове године имала 1.296 часова волонтерског рада.

"Због пандемије је ова година била препуна изазова, али настојали смо да их све савладамо. Лијеп је осјећај када знате да је неко препознао ваше залагање и ова награда је резултат вишегодишњег рада", навела је Поповићева.

Милан Дувњак из Градишке, један од награђених волонтера, који је имао преко 1050 волонтерских сати истиче да жели да подстакне младе на волонтирање и наглашава да увијек треба наћи времена за волонтирање и помоћ другим људима.

Извршни директор Волонтерског сервиса Републике Српске, Тања Шњегота, истакла је да ова организација окупља војску од преко 11 500 позитивних младих људи спремних да помогну.

„Честитам свим награђеним волонтерима и организатору волонтирања на залагању јер број њихових волонтерских сати говори колико су и како радили“ – истакла је Шњегота.

Најбољи волонтери у Републици Српској у 2020.години су: Момир Ашоња, Дарко Вранић, Јована Поповић и Милан Дувњак, док је за најбољег организатора волонтирања изабран Црвени крст Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.