Sign In

Конституисан Савјет за младе Републике Српске

Објављено:

У Бањалуци је данас формиран Савјет за младе Републике Српске, а за вршиоца дужности предсједника Савјета именована је министрица породице, омладине и спорта Нада Тешановић.

Приоритети Савјета за младе биће запошљавање, стамбена проблематика и образовање.

Тешановићева је, након конститутивне сједнице Савјета, изјавила да су запошљавање и неријешено стамбено питање највећи проблем младих, те да има доста ствари гдје се са мало средстава може доћи до добрих резултата.
Према њеним ријечима, и младима у руралном дијелу Српске треба омогућити да имају барем један дио онога што имају млади у граду.

На дневном реду Савјета наћи ће се доста тога што интересује младе, истиче Тешановићева, те додаје да ће се заједничким радом посредством различитих ресора лакше доћи до рјешавања основних проблема младих људи.

"Циљ је да се формира група из различитих министарстава, јер имамо исте додирне тачке, проблеме и средства издвојена за младе. Дешава се да неке готово исте ствари радимо одвојено не знајући једни за друге. Управо ће ова координација бити веома битна", рекла је Тешановићева.

Она је навела да су данас одређени координатори који ће учествовати у припремним сједницама Савјета да би већ на наредном састанку имали приједлоге за акциони план спровођења омладинске политике за 2013. годину.

Координатори ће се састати крајем јануара, док ће Савјет за младе радити квартално, а по потреби и више, рекла је Тешановићева, те додала да ће у рад Савјета бити укључено и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Сједници су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић, министар рада и борачко–инвалидске заштите Петар Ђокић, представник Министарства просвјете и културе, предсједник Одбора за питања дјеце, младих и спорта у Народној скупштини Никола Баштинац и представници Омладинског савјета Републике Српске.

Због обавеза сједници нису присуствовали министар финансија Зоран Тегелтија и министар просвјете и културе Антон Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.