Sign In

Наставиће се реализација Споразума о организовању систематских прегледа младих такмичара спортиста до 18 година у Републици Српској

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас са директором Завода за медицину рада и спорта Републике Српске, Анком Шмитран Ђурић.


На састанку се разговарало о реализацији наставка Споразума о организовању систематских прегледа младих спортиста такмичара до 18 година у Републици Српској.


Министар Соња Давидовић и директор Анка Шмитран Ђурић усагласиле су наставак сарадње под истим условима као из 2019. године. Према Споразуму из 2019. године систематски преглед младих спортиста такмичара до 18 година вршиће Завод за медицину рада и спорта Републике Српске, а трошкове истих подједнако сносиће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Фонд здравственог осигурања Републике Српске.


Примјена горе наведеног Споразума трајаће све до ступања на снагу новог Закона о спорту Републике Српске, којим ће бити регулисани трошкови систематских прегледа и периодичних општих и посебних систематских прегледа једном годишње за спортисте до 18 година, спортисте са инвалидитетом и категорисане спортисте.


Овом састанку су присуствовали в.д. помоћник министра за спорт Марио Ђуран и Јелена Рудић, помоћник директора за економске послове у Заводу за медицину рада и спорта Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.