Sign In

Јавни позив за предлагање кандидата за додјелу Републичке награде за волонтирање за 2016. годину

Објављено:

​Министарство породице, омладине и спорта објавило је јавни позив за предлагање кандидата за додјелу Републичке награде за волонтирање за 2016. годину, којим позива правна и физичка лица у Републици Српској да предложе кандидате за додјелу Републичке награде за волонтирање у Републици Српској за 2016. годину.

У складу са Правилником о додјели републичке награде за волонтирање, приједлог организатора волонтирања као кандидата за додјелу Републичке награде могу доставити физичка и правна лица заинтересована за волонтирање, а приједлог волонтера-појединца као кандидата за додјелу Републичке награде могу доставити само организатори волонтирања.

Приликом одлучивања о добитнику Републичке награде за организатора волонтирања узеће се у обзир сљедећи критеријуми:

1. да су активности које спроводи организатор волонтирања од општег интереса за Републику Српску и да се њима доприноси побољшању квалитета живота, активном укључивању грађана у друштвене процесе и развоју хуманијег и равноправнијег демократског друштва;

2. број спроведених волонтерских активности у текућој години;

3. број укључених волонтера и њихова генерацијска разноликост при спровођењу активности или пројеката и

4. измирене све обавезе према Министарству.

Приликом одлучивања о добитнику Републичке награде за волонтера-појединца узеће се у обзир сљедећи критеријуми:

1. број волонтерских сати у текућој години;

2. учешће у реализацији већег броја волонтерских активности или пројеката у текућој години и

3. рад на укључивању нових волонтера у најближој заједници (разред, школа, факултет, радна организација и слично.

Републичка награда која се додјељује организаторима волонтирања састоји се од плакете и новчаног износа у висини од четири просјечне плате у Републици Српској за претходну годину. Републичка награда која се додјељује волонтерима-појединцима састоји се од медаље и новчаног износа у висини од двије просјечне плате у Републици Српској за претходну годину.

Апликационе форме за подношење пријаве кандидата за најбољег волонтера и најбољег организатора волонтирања могу се преузети на сајту Владе Републике Српске ( www.vladars.net  -> Министарства -> Министарство породицe, омладинe и спортa -> Документи).  Апликациону форму је потребно доставити поштом на адресу: Влада Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта, Трг Републике Српске 1, 78000 Бањалука, а најкасније до 18.11.2016. године са назнаком „Републичка награда за волонтирање“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.