Sign In

Министар Митровић одржао састанак са директором Гарантног фонда Републике Српске

Објављено:

 Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић одржао је данас састанак са директором Гарантног фонда Републике Српске Радивојем Крчмаром.

Министар Митровић је нагласио важност постојања Гарантног програма Републике Српске за вријеме пандемије вируса корона, који је омогућио олакшан приступ финансијским средствима за краткорочну ликвидност, али и за дугорочни раст и развој привредних субјеката и цјелокупне привреде.

Митровић и Крчмар су констатовали да Гарантни програм представља ефикасан вид подршке привреди Републике Српске који је оправдао свој циљ, нарочито узимајући у обзир да је највећи број подржаних кредита био пласиран у сектору прерађивачке индустрије.

Саговорници су разматрали и Извјештај о спровођењу Гарантног програма подршке привреди за ублажавање посљедица пандемије „COVID 19" који је на Сједници одржаној 19.01.2023. године усвојио Савјетодавни одбор Гарантног програма.

Општи закључак састанка је да Гарантни програм Владе Републике Српске представља једну од најзначајнијих мјера подршке привреди која се суочила са тешкоћама у пословању током пандемије вируса корона, те да постоји потреба за продужење подршке привредним субјектима за побољшање ликвидности у  условима тренутних инфлаторних кретања.

Састанку је присуствовала помоћник министра за индустрију у Министарству привреде и предузетништва Соња Товиловић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.