Sign In

Министар Митровић са представницима Привредне коморе

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић је, заједно са својим сарадницима, одржао данас у Бањој Луци састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске коју је предводио предсједник Перо Ћорић. 

Тема састанка је била тренутно стање у привреди и изазови са којима се суочавају послодавци, те приједлози мјера за отклањање истих. На састанку је наглашено да су буџетом Министарства привреде и предузетништва за 2023. године планирана средства у износу од  15,5 милиона за подстицаје за повећања плата као и 14,6 милиона за директна улагања. Саговорници су изнијели своја мишљења, сугестије и приједлоге за мјере унапређења пословања у оквиру надлежности Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Министар Митровић је током састанка истакао да су Привредна комора Републике Српске као и остали представници пословне заједнице, важан партнер у пружању подршке привредним субјектима, те да Влада Републике Српске и Привредна комора Републике Српске требају дјеловати заједно. Он је рекао да ће се ове активности наставити и у наредном периоду, а све у циљу реализације, промоције домаће привреде и стварању бољег пословног амбијента.

На састанку је констатовано да је потребно да се настави системска подршка  привредним субјектима  кроз подстицаје у привреди, стимулативну подстицајну политику и креирање законских рјешења која би значајно допринијела растерећењу привреде и смањењу фискалних и парафискалних намета као и промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске.

Састанку су присуствовали помоћници министра привреде и предузетништва, Соња Товиловић из ресора за индустрију и Ивана Сандић Благојевић из ресора за привредни развој.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.