Sign In

Министар Митровић са представницима Уније послодаваца Републике Српске

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић састао се данас у Бањој Луци са представницима Уније послодаваца Републике Српске, коју је предводио предсједник Уније Саша Тривић. 

Министар Митровић истакао је посвећеност Владе Републике Српске стратешком развоју привреде кроз спровођење мјера које ће довести до привредног развоја Републике Српске, те нагласио спремност да Министарство и Унија одржавају снажне партнерске односе који ће допринијети стварању бољег пословног амбијента.

На састанку је разговарано и о реализацији Програма економских реформи Републике Српске за период 2023-2025. године, као и о унапређењу постојећих и усвајању нових стратешки важних докумената Владе Републике Српске за развој привреде.

Саговорници су нагласили важност наставка стимулативне подстицајне политике која ће довести до значајног технолошког унапређења привреде, као и промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске, а међу важним мјерама издвојени су и реформа образовног система у циљу прилагођавања потребама тржишта рада.

Такође, констатовано је да је растерећењу привреде допринијело и смањење фискалних и парафискалних намета, као и оптимизација административних процедура и формалности како на републичком, тако и на локалном нивоу.

Разговарано је и о важности наставка процеса дигиталне трансформације привреде, подршци развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, системском сузбијању сиве економије, као и равномјерном регионалном развоју привреде Републике Српске.

Састанку су присуствовали помоћници министра, док су у делегацији Уније послодаваца Републике Српске били и Предраг Зорић и Зоран Шкребић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.