Sign In

Министар Митровић у Братунцу са руководством општине и привредницима

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић посјетио је у уторак, 31.01.2023. године, општину Братунац гдје је одржао састанак са руководством општине и привредницима са подручја Братунца, као и представницима удружења пољопривредних произвођача.

Руководство општине упознало је министра Митровића да је у току реализације пројекта изградње пословне и бесцаринске зоне Побрђе у непосредној близини новоизграђеног граничног прелаза што представља једну од окосница даљег привредног развоја Братунца.

Током ових сусрета истакнуто је да Братунац на својој територији има једне од најозбиљнијих компанија из области дрвопрераде, које на домаће и страна тржишта пласирају максимално финализоване производе од дрвних сортимената.

Министар Митровић нагласио је да су Влада Републике Српске и Министарство привреде и предузетништва посвећени што ближој сарадњи за локалним нивоима, а све у циљу привредног и економског развоја општине као и довршетка реализације свих постојећих и нових инфраструктурних пројеката.

На састанку се разговарало о актуелностима у привредном сектору, са тренутним али и системским изазовима са којима се суочавају компаније из реалног сектора, али и привредни субјекти из области грађевинарства и израдње и одржавања путне и комуниакционе инфраструктуре.

Састанку је присуствоао и министар пољопривреде шумарства и водопривреде Саво Минић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.