Sign In

Митровић Подршка Владе за развој привреде и ново запошљавање

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Војин Митровић изјавио је данас да је у Републици Српској запослено 290.000 радника и да ће Влада својим мјерама наставити радити да се олакша и унаприједи пословање привредника и омогући ново запошљавање.

"Ресорно министартсво и Влада Републике Српске апсолутно су опредијељени да им пруже максималну подршку, а већ се показало у претходном периоду кроз субвенције за плате и за капитална улагања да то изузетно значи привредним субјектима", рекао је Митровић.

Да је тако, каже министар, говори податак да је у периоду од како се примјењује Закон о подстицајима повећан број запослених и бруто друштвени производ у Српској.

Прва посјета Митровића од како је преузео дужност министра привреде и предузетништва била је погону "Пасс" у Бијељини који запошљава више од хиљаду радника, сто одсто је извозно оријентисан и наставља да шири производњу.

Митровић је након разговара са генерални директором фабрике Радом Малетићем похвалио њихов квалитетан рад и продуктивност.

"Отварање нових погона и ново запошљавање је оно што је потребно за Семберију и за Републику Српску", рекао је Митровић и најавио наставак подршке републичке власти за индустријску производњу и прераду.

Он је оцијенио да Семберија има изузетан положај због близине Београда, ауто-пута Београд-Загреб и дионице ауто-пута који се гради и биће завршен за двије године, чиме ће Бијељина бити приближена земљама ЕУ.

"Влада ће урадити максимално да омогући привредним субјектима отварање нових погона и запошљавање, а битно је и да локална заједница подржи и помогне привредницима који раде на њиховом подручју и свим будућим привредницима", истакао је Митровић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.