Sign In

Митровић: Наставак подршке реалном сектору у циљу бољег пословног амбијента

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је да се привреда Српске константно растерећује кроз смањење збирне стопе доприноса и повећања неопорезивог дијела плате, те је нагласио да ће подршка реалном сектору бити настављена и у овој години.

Митровић је додао да је оптерећење плате или такозвани порески клин смањен, што је значајно за пословну заједницу и што је наишло на позитивне реакције са њихове стране.

"И парафискална давања се у континуитету умањењу или укидају. Урађен је значајан искорак у смањењу непореских давања кроз измјену више закона, што је пословној заједници на годишњем нивоу донијело укупне уштеде од око 30 милиона КМ", навео је Митровић.

Митровић је нагласио да је приоритет Владе Српске да ствара добар пословни амбијент, те да настави да утиче на повећање плата у реалном сектору чиме се шаље порука да се води брига о свим радницима, јер је основни циљ да се повећа плата и да радници остану у Републици Српској.

"Током 2023. године наставиће се с подршком реалном сектору како би негативне посљедице инфлације што мање погађале раднике у Српској. За свако повећање плата раднику ће се послодавцима враћати износ доприноса, који одговара 70 одсто више плаћених доприноса, за који је Влада обезбиједила средства управо кроз подстицаје ресорног министарства, за шта је током 2022. године обезбијеђено 24 милиона КМ", навео је Митровић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.