Sign In

Митровић на свечаном отварању сајма „Агро Белгрејд“ у Београду

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Српске Војин Митровић борави данас у Београду гдје је присуствовао свечаном отварању Сајма воћарства, повртарства и виноградарства „Агро Белгрејд 2023" на ком ће се представити више од 500 излагача из региона и свијета, а међу којима су и излагачи из Републике Српске.

Министар Митровић изјавио је за Срну да је Сајам воћарства, повртарства и виноградарства Београду манифестација која ће бити на добробит свима јер омогућује да се компаније и пољопривредници зближе, размијене искуства и дођу до бољих рјешења.

Митровић, који је присуствовао свечаном отварању сајма, истакао је да је "Агро Белгрејд" у овом тренутку на западном Балкану један од највећих сајмова који се баве воћарством, виноградарством и повртарством.

Он је указао да су на сајму присутни и излагачи механизације, односно технолошких рјешења, и прехрамбена индустрија, која прати пољопривредну производњу, те да је мјесто гдје се може размијенити искуство свих учесника земаља западног Балкана, али и земаља попут Холандије, која је међу првима у Европи по производњи хране, што је од велике користи када је у питању примјена нових технолошких рјешења.

"Ово је корисно искуство које ће бити на добробит свима - стварање нових контаката међу представницима, излагачима и пољопривредницима, и то је оно што је и циљ овог сајма: да се пољопривредници, али и компаније зближе на овом подручју, размјене искуства и дођу до бољих рјешења", закључио је Митровић.

На Београдском сајму отворен је Четврти регионални сајам воћарства, повртарства и виноградарства "Агро Белгрејд 2023" током којег ће се у наредна три дана представити више од 500 излагача из региона и свијета, међу којима и Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.