Sign In

Митровић уручио признање „Капетан Миша Анастасијевић“ директору њемачке компаније „Ханваг“

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић одржао је данас састанак са директором њемачке компаније „Ханваг" (Hanwag Managing Director) Томасом Грогером (Thomas Grὃger) и директором Фабрике обуће „Санино" из Дервенте Радованом Пазуревићем који остварају успјешну сарадњу у области производње обуће.

Овом приликом министар Митровић је директору „Ханвага" уручио признање „Капетан Миша Анастасијевић" које се додјељује најбољим привредницима и учесницима друштвеног живота из Републике Српске и Републике Србије.

Министар Митровић је нагласио да је ово позитиван примјер сарадње републичких институција, домаћих компанија и страних инвеститора, те истакао важност што су њемачке компаније препознале Републику Српску као погодно тло за инвестиције.

На састанку је разговарано и о плановима за наредни период који укључују нове инвестиције, проширење и модернизацију производње, а министар Митровић је рекао да ће Влада Републике Српске подржати извозно орјентисане компаније из прерађивачког сектора које су опредјељене за развој нових производа и иновације.

Томас Грогер је изјавио да је компанија „Ханваг" европски лидер у производњи високо квалитетне обуће за планинарење, те да је „Санино" из Дервенте препознат као поуздан и сигуран партнер. Он је навео да се тренутно 50 одсто укупне производње обавља управо у Републици Српској и појаснио да се дио производног програма реализује и са другим пословним партнерима у Српској.

Директор Фабрикe обуће „Санино" из Дервенте Радован Пазуревић, на чију иницијативу је организован састанак, је рекао да је од почетка сарадње са њемачким партнерима физички обим производње фабрике повећан за 100 одсто, те да је уложен велики напор да се испуне захтјеви иностраног тржишта у погледу квалитета и рокова испоруке.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић" додјељује се за допринос афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва, а пројекат реализује новосадски „Медиа инвент" под покровитељством Републике Српске и Привредне коморе Србије,  у сарадњи са Универзитетима у Републици Србији и Републици Српској.

Додјела признања уприличена је у кабинету Министарства привреде и предузетништва Републике с обзиром да је директор „Ханвага" био спријечен да у децембру 2022. године буде присутан у Бањој Луци на свечаној церемонији додјели признања.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.