Sign In

Могућност сарадње и сусрета привредника Републике Српске и Египта

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадором Арапске Републике Египат у БиХ Јасером Абделрахманом Али Сороуром.

Министар Петричевић упознао је амбасадора Сороура са привредним потенцијалима Републике Српске и представио кампању „Српска – Република могућности" којом су презентовани сви привредни потенцијали, с фокусом на прерађивачку индустрију.

Такође, Петричевић је истакао да страни инвеститори могу пословати под истим условима као и домаћи привредни субјекти, што укључује и различите субвенције за запошљавање радника и подстицаје за улагања у нове технологије.

Петричевић и Сороур су разговарали о могућностима за проширење пословне сарадње са египатским партнерима, директном повезивању привредника двије земље кроз „Б2Б" сусрете из области дрвне, текстилне, намјенске индустрије, туризма, пољопривреде и енергетике.

На састанку је договорено да у наредном периоду буду организоване зјаедничке посјете привредним субјектима у Републици Српској, које имају капацитет за извоз производа на египатско тржиште и који су раније били присутни и препознати на афричком тржишту.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.