Sign In

Петричевић: Општина Лакташи отворена за привредне активности

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је да општина Лакташи деценијама отворена за привредне активности, те изразио задовољство што и даље има велике планове за развој.

Петричевић је рекао да га је начелник Лакташа Мирослав Бојић на састанку упознао са плановима које има за наредни период, нарочито када је ријеч о отварању пословних зона.

"То ће свакако утицати на развој локалне привреде, а познато је и да је општина Лакташи деценијама отворена за привредне активности и подстиче сваки вид предузетништва", рекао је Петричевић.

Он је изразио задовољство што је имао прилику да посјети Фабрику "МАЛЕ", која је добар примјер инвеститора који су препознали Републику Српску као пожељно и сигурно мјесто за њихова улагања.

"Очекујемо да и други инвеститори дођу овдје и улажу у отварање великих и модерних погона, гдје могу да производе захтјевне уређаје и опрему која се испоручује на инострано тржиште, за познате купце и брендове", рекао је Петричевић.

Он је напоменуо да је ово предузеће једна од компанија из ресорне надлежности која је и раније била корисник подстицаја за директна улагања, те да то значи да има намјеру да инвестира у нове технологије, те уводи нове производе и тако настави своје пословање у Српској.

Начелник Лакташа Мирослав Бојић истакао је да је привреда Лакташа једна од најразвијенијих у Републици Српској, те да је велики број пословних субјеката, који броји њих више од 1.350, допринио економском развоју општине и ниској стопи незапослености.

"Имамо велику привредну активност и повољан привредни амбијент, по којим су Лакташи увијек били препознатљиви. Трудимо се да као администрација будемо на услузи локалним пољопривредницима", рекао је Бојић.

Он је изразио задовољство што је Петричевић имао прилику да се упозна са радом и плановима за наредни период мултинационалне компаније "МАЛЕ", али и домаће компаније "Браварија пиле" из Трна.

Бојић је навео да је "МАЛЕ" једна од најквалитетнијих и најуспјешнијих компанија у Лакташима, која запошљава више од 400 радника, те има десетине милијарди КМ промета на годишњем нивоу.

"Руководство ове компаније има дугорочне планове за развој и увођење нових технологија, те је данас исказана подршка за даљи рад", рекао је Бојић.

Према његовим ријечима, руководство компаније "Браварија пиле" такође има велике планове за будућност, а скоро су инвестирали и у соларне панеле на комплетним објектима.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.