Sign In

Петричевић Унаприједити и проширити привредну сарадњу са Румунијом

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састаo се данас са новоименованим амбасадором Румуније у БиХ Антоном Пакуретуом.

Петричевић и Пакурету су разговарали о могућностима за проширење пословне сарадње са партнерима из Румуније, директном повезивању привредника двије земље кроз „Б2Б" сусрете, као и предностима инвестирања у Републику Српску.

Министар Петричевић је амбасадора упознао са привредним потенцијалима којима Република Српска располаже, повољним условима пословања, као и подстицајима за улагања на које страни инвеститори могу рачунати под једнаким условима као и домаћи привредни субјекти.

Током састанка је истакнуто да постоје сви услови за интензивнију привредну сарадњу, те да се она највећим дијелом може остварити у металној, електро и дрвној индустрији, затим сектору текстила, коже и обуће, као и у областима пољопривреде и енергетике.

Данашњи сусрет искориштен је за размјењивање информација о привредним активностима двије земље за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и привредним субјектима из Румуније који већ послују на територији Републике Српске.

Договорено је да се у наредном периоду кроз наставак сарадње ради на развијању билатералних односа, снажнијем повезивању привредних комора Републике Српске и Румуније, као и на организацији заједничког бизнис форума у Бањој Луци.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.