Sign In

Петричевић са Вучићем на отварању фарбике „Јумко“ крај Мајданпека

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је данас, на позив предсједника Србије Александра Вучића, отварању фарбике Јумко у Рудној Глави крај Мајданпека.

Министар Петричевић истакао је овом приликом да је сарадња Српске и Србије у области привреде значајно унапређења у претходном периоду, истичући посебно значај отварања погона великих привредних субјеката из Србије у Српској и општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом, попут фабрике коју је Јумко отворио у Дрвару.

Петричевић је истакао да је предсједник Вучић данас најавио повећање плата запосленима у Јумку, које ће добити и око 80 радника у дрварској фабрици, колико их Јумко запошљава у овој општини.

Он је додао да је помоћ Србије нарочито важна за слабо развијене и ратом погођене општине у РС и ФБиХ попут Дрвара, јер помаже економски развој и опстанак нашег становништва у тим срединама, те нагласио да се сарадња са Србијом неће базирати само на ова подручја и да ће у наредном периоду бити реализоване заједничке активности на покретању херцеговачких потенцијала у области текстилне индустрије.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.