Sign In

Петричевић са предсједником општине Стара Пазова и привредном делегацијом из Србије

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састао се у петак, 23.04.2021. године, са предсједником општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем, који је са привредном делагацијом из Републике Србије боравио у Бањој Луци.

Тема састанка била је могућност привредне сарадње у сектору прерађивачке и прехрамбене индустрије, а представници привредне делагације су нагласили да постоји простор за већи пласман појединих производа из Српске на тржиште Србије, те пренијели интерес појединих компанија за пресељење дијела производње на територију Републике Српске.

Петричевић је током разговора истакао да је Република Србија највећи инвеститор у Републику Српску, те да је с Србијом остварен највећи спољнотрговински промет у протеклој години. Као примјер успјешне сарадње, Петричевић је навео компанију „Економик груп", чији власник је био један од учесника делагације, а који је ради потребе проширења производње инвестирао у погон у Сребреницу гдје се производе грађевински контејнери.

Састанку у Административном центру Владе Републике Српске присуствувао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, који је са привредницима из Старе Пазове разговарао о могућностима сарадње у области прехрамбене индустрије. Он је рекао да, осим постојећег нивоа примарне пољопривредне производње и прехрамбене индустрије постоји додатни простор за проширење привредне активности у овим секторима са посебним акцентом на подручје Херцеговине.

Саговорници су се усагласили да постоји обострани интерес за успостављање још чвршће сарадње, те се усагласили да је потребно радити на додатном увезивању привредникаи промоцији производа, као и размјени знања и искустава.

Делагација из Старе Пазове позвала је министра Петричевића у узвратну посјету како би подијелили позитивна искуства из општине у којој постоје четири слободне зоне и у којој послује велики број страних и домаћих компанија, предузетника и пољопривредних газдинстава.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.