Sign In

Петричевић се састао са новоизабраним предсједником Привредне коморе Републике Српске Пером Ћорићем

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састао се данас, у новим просторијама Привредне коморе Републике Српске у Бањој Луци, са новоизабраним предсједником Привредне коморе Републике Српске Пером Ћорићем.

Петричевић и Ћорић су анализирали тренутне активности које спроводе Министарство привреде и предузетништва Републике Српске и Привредна комора Републике Српске, с освртом на програме којима се настоје подржати привредни субјекти, а нарочито у вези актуелног позива за додјелу подстицаја за повећање плате радника за четврти обрачунски период, подршке реализацији инвестиционих пројеката привредних субјеката из области прерађивачке индустрије, као и наставку процеса модернизације и дигиталне трансформације привреде.

Министар Петричевић је нагласио да је од изузетног значаја сарадња са пословном заједницом, нарочито када је потребно да се заједнички, у условима пословања за вријеме пандемије вируса корона, пронађу најбоља могућа рјешења за опоравак и развој привреде Републике Српске, а на заједничку добробит свих привредника и грађана Републике Српске.

Такође, састанку су присуствовали и вд помоћника министра из ресора за економску сарадњу Слободанка Дубравац и савјетник министра Никола Кужет, који су истакли да је поред наведених активности министарство радило на Стратегији развоја малих и средњих предузећа Републике Српске за период 2021-2027.година, Нацрту Закона о друштвеном предузетништву и Закону о слободним зонама који су усвојени у Народној скупштини Републике Српске.

Они су истакли да је до 31. јула 2021. године актулан Позив пословној заједници за достављање примједби и приједлога за поједностављење или укидање процедура и формалности, а који се спроводи у оквиру пројекта којим се поједностављују или укидају процедуре и формалности.

Министар Петричевић је Ћорићу уједно честитао на избору за функцију предсједника Привредне коморе, те пожелио много среће и успјеха у будућем раду. Овом приликом je наглашено да су Министарство привреде и предузетништва Републике Српске и Привредна комора Републике Српске  до сада његовали изузетно добре односе, те да ће та сарадња и убудуће бити подједнако или још више интензивна.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.