Sign In

Исплаћени подстицаји за повећање плата у износу од 4,9 милиона КМ

Објављено:

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске исплатило је укупно 4.911.857,24 КМ привредним субјектима у Републици Српској, у складу са Законом о подстицајима у привреди Републике Српске, на име подстицаја за повећање плата радника.  

За трећи обрачунски период јул-децембар 2020. године запримљено је укупно 429 пријава, док су средства одобрена за 395 привредних субјеката за 14.074 радника, а односе се на захтјеве који су достављени у периоду од 01.01 до 01.03.2021. године.

Право на подстицајна средства имала су привредна друштва и предузетници, који су повећали плате запослених, а испуњавају опште и посебне услове Закона о подстицајима у привреди Републике Српске.

По општинама/градовима највећи износ подстицаја за повећање плате радника додјељен је привредним субјектима са подручја града Бања Лука, а затим слиједе град Бијељина и општина  Станари.

Највеће износе у додјели подстицаја за повећање плате радника имају привредни субјекти из области прерађивачке индустрије и области производње електричне енергије.

Министарство привреде и предузетништва извршиће у наредном периоду анализу примјене Закона о подстицајима у привреди Републике Српске која ће обухватити четири обрачунска периода за подстицај за повећање плате радника. Радну групу за израду анализе ће, поред представника Министарства привреде и предузетништва, чинити и представници Министарства финансија, Пореске управе, пословне заједнице, синдиката и других органа.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.