Sign In

Почела исплата подстицаја за повећање плата

Објављено:

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске данас је почело са исплатом подстицаја за повећање плата радника за оне привредне субјекте који су поднијели захтјеве за обрачунски период јул-децембар 2020. године.

Привредни субјекти који су повећали плате имали су могућност да до 1. марта 2021. године, поднесу захтјев путем апликације „е-подстицај", која се налази на сајту Министарства привреде и предузетништва.

За подстицаје који се исплаћују за трећи обрачунски период од ступања на снагу Закона о подстицајима у привреди Републике Српске, пријавило се укупно 428 привредних субјеката, а за подстицајна средства обухваћено је више од 30.000 радника.

Kада је ријеч о дјелатностима привредних субјеката, овом подстицајном мјером су обухваћени сви привредни субјекти који послују у области производне, трговинске и услужне дјелатности, а највише интересовања су изказали они из прерађивачког сектора.

Министарство привреде и предузетништва и Пореска управа Републике Српске приступили су финалној обради пристиглих захтјева након чега ће свим привредним субјектима који испуњавају услове за остваривање права на подстицаје бити издата рјешења, те извршена исплата подстицајних средстава.

Буџетом за ове намјене у току 2021. године је предвиђено 5 милиона KМ, а у складу с Акционим планом рада Владе Републике Српске и Министарства привреде и предузетништва на јесен је предвиђена Анализа примјене Закона о подстицајима у привреди Српске, након чега ће се приступити разговору са партнерима како би се пронашли најбољи модалитети за растерећење рада у привреди по овом основу.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.