Sign In

Презентација Извјештаја Регионалног савјета за сарадњу о предузетништву жена у регији Западног Балкана: Случај БиХ

Објављено:

 

​Представнице Ресора за развој МСП и предузетништва, Милка Латинчић и Стела Павловић, учествовале су на презентацији Извјештаја Регионалног савјета за сарадњу (RCC) о предузетништву жена у регији Западног Балкана: случај БиХ.

Извјештај је обрадио демографске податке, као и статистике о власништву, сувласништву и учешћу жена у управљачким структурама МСП, који су доступни само за Републику Српску.

Наглашен је значај Стратегије развоја предузетништва жена Републике Српске, као и Закона о друштвеном предузетнишву Републике Српске, који је посебно споменут у презентацији Наде Марковић о Задрузи „Жена" из Братунца, која је недавно добила статус друштвеног предузећа у Републици Српској.

Милка Латинчић је најавила израду нове Стартегије предузетништва жена Републике Српске за наредни период и позвала на сарадњу све заинтересоване актере. Стела Павловић је нагласила међународни карактер Конференције предузетништва жена Републике Српске, у оквиру које се одржавају и пословни сусрети и сајам, и такође позвала да се пријаве заинтересоване предузетнице, удружења и пословни субјекти уопште.

Скраћена верзија Извештаја (Fact Sheet) може се погледати у документу испод.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.