Sign In

Састанак са представницима Управног одбора Привредне коморе Републике Српске

Објављено:

У организацији Министарства привреде и предузетништва Републике Српске у Бањој Луци је одржан састанак са представницима Управног одбора Привредне коморе Републике Српске, на ком су осим министра привреде и предузетништва Војина Митровића присуствовали и министар финансија Зора Видовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић.

Министри су током састанка навели да су све досадашње мјере које је предузимала Влада Републике Српске имале позитивне ефекте у посматраним областима, те додали да ће се сва отворена питања и проблеми у функсионисању појединих сектора приоритетно разматрати и системтски рјешавати.

На састанку је разговарано о актуелном стању у привреди, пољопривреди, шумарству, као и макроекономским показатељима за 2022. годину и очекивањима за 2023. годину. Министри у Влади Републике Српске изразили су чврсто опредјељење да се, у оквиру својих надлежности, уложи максимум како би се осигурао несметан привредни развој, те унаприједио положај радника.

Учесници састанка су се усагласили да је потребно уложити додатне напоре да се у постојећим околностима глобалних изазова, цијене енергената и инфлације који се прелијевају у Републику Српску додатно ради на проналаску најбољих рјешења за ублажавање њихових посљедица.

Са састанка је послата јасна порука да ће Влада Републике Српске, као и увијек до сада, у оквиру активности надлежних министарстава дати пуну подршку привредном и пољопривредном сектору како би се током 2023. године очувала и унаприједила производна активност, те сачувала радна мјеста уз повећање просјечне плате, али и различитих социјалних давања.

Представници Управног одбора Привредне коморе изнијели су своје приједлоге, а свим учесницима су, од стране Министарства привреде и предузетништва, достављени закључци са одржаног састанка, а који ће бити разматрани на наредном сусрету са ресорним министрима.

Састанку су присуствовали и представници Министарства енергетике и рударства Републике Српске, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске и Генералног секретаријата Владе Републике Српске.

Делегацију Привредне коморе Републике Српске предводио је предсједник Привредне коморе Перо Ћорић, а чинили су је и предсједници Подручних Привредних комора, те власници и директори најзначајнијих привредних друштава у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.