Sign In

Трећа обука за предузетнице Интернационализација и развој пословања

Објављено:

Циклус обука у оквиру пројекта „Јачање конкурентности привредних субјеката које воде предузетнице у Републици Српској", који проводи Министарство привреде и предузетништва у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, настављен је у сриједу, 28.04.2021. године.  

Милош Шипрагић, експерт који је водио једнодневну online обуку на тему „Интернационализација и развој пословања", кроз презентације, квизове и дискусије приближио је разне области: глобализацију и интернационализацију пословања, стратегије уласка на страно тржиште, стратегију избора циљних тржишта и идентификације потенцијалних купаца, како комуницирати са потенцијалним купцима, специфичности интеркултуралне комуникације, INCOTERMS, калкулације и формирање цијене и правне аспекте међународног пословања.

Посебно занимљиво искуство, по реакцијама учесница, била је демонстрација рада на online базама података о међународној трговини у циљу идентификације најатрактивнијих земаља и увозника за одређену категорију производа и примјена истраживања по интересима учесница.

На обуци је учествовало 26 учесница/ка.

Пројекат се одвија кроз споразум са Гендер центром Републике Српске, уз подршку FIGAP II програма, финансираног од Краљевине Шведске путем развојне агенције SIDA.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.