Sign In

Усвојен Закон о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима Републике Српске

Објављено:

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 08.02.2023. године на 5. посебној сједници, Закон о стандардизацији и Закон о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима Републике Српске.

У образложењу овог закона наводи се да се њиме утиче и на нормирање да Централни регистар ХоВ уписује заложна права над удјелима друштава са ограниченом одговорношћу који су код њега регистровани, као и на увођење могућности да се мјесто одржавања скупштине привредног друштва може утврдити и у позиву за сједницу, те на продужавање рокова застарјелости потраживања у односима између привредног друштва и његових чланова, односно акционара.

У документу се наводи да се овим актом утиче и на дјелокруг рада и већину за доношење одређених одлука у скупштини друштва са ограниченом одговорношћу, поступак иступања и искључења члана из друштва са ограниченом одговорношћу, одређивање продајне цијене акција, побољшање заштите права акционара на дивиденду, измјене у начину достављања позива за сједницу скупштине и управног одбора акционарског друштва и уређивање поступка прекограничног припајања и спајања привредних друштава.

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.