Sign In

Петричевић: Од великог значаја имунизација у привредним субјектима

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да је циљ Владе да се љетни период максимално искористи за вакцинацију, те позвао привредне субјекте и све становнике Српске да се вакцинишу против вируса корона и тако заштите своје и здравље других.

Петричевић, који је данас посјетио привредно друштво "Елас металексперт" у Пословној зони Рамићи, гдје се врши вакцинација радника против вируса корона, рекао је Срни да се наставља кампања коју Влада Српске спроводи заједно са Привредном комором, Унијом удружења послодаваца и Занатско-предузетничком комором.

Он је истакао да је значајно да се имунизација спроведе у привредним субјектима који су носиоци привредног развоја Републике Српске.

"С обзиром на најаве да је на јесен могућа појава новог соја вируса, желимо да се што више заштитимо, како бисмо задржали позитивне трендове раста и развоја који су тренутно присутни", рекао је Петричевић.

Он је навео да је у Републици Српској у јуну била највећа просјечна нето плата од 994 КМ, те да је раст индустријске производње 16 одсто у првој половини ове године.

"Најаве су да ће БДП до краја године ићи на 4,5 одсто. Да би све то остварили, неопходно је да се заштитимо, да будемо што спремнији за предстојећи период и да наша привреда настави у том правцу", рекао је Петричевић.

Он је позвао грађане Републике Српске, власнике привредних субјеката и раднике у њима да искористе ову могућност, с обзиром да Српска има довољан број вакцина и да има реалне услове да све то спроведе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.