Sign In

Петричевић са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састао се данас са предсједником Уније удружења послодаваца Републике Српске Сашом Тривићем.

Министар Петричевић је, заједно са сарадницима, упознао предсједника Уније удружења послодаваца о редовним активностима Владе Републике Српске и министарства привреде и предузетништва за подршку привреди.

Петричевић је нагласио да су међу најзначајнијим активностима реализација програма подршке привредницима из прерађивачког сектора за додјелу подстицаја за улагања у нове технологије у 2021. години, као и актуелни позив привредним субјектима који су повећали плате за додјелу подстицаја.

Неке од тема састанка биле су функционисање Регистра подстицаја, као и Пројекат оптимизације административних процедура и формалности, који за циљ има поједностављење или укидање процедура и формалности како би се пословној заједници олакшао рад и оствариле уштеде у новцу и времену.

На састанку су разматрани приједлози Уније удружења послодаваца Републике Српске, а саговорници су се током сусрета дотакли и теме израде новог Програма економских реформи који ће се реализовати за наредни трогодишњи период.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.