Sign In

Петричевић посјетио погоне Фабрике обуће “Дермал”

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је данас погоне Фабрике обуће "Дермал" у Котор Варошу и том приликом истакао да је стратешко опредјељење Владе Српске очување сваког радног мјеста и наставак пословања привредних субјеката, уз настављено креирање мјера помоћи и подршке привреди.

Према његовим ријечима, которварошка фабрика обуће "Дермал" је одговорна компанија која је одржала процес рада и током епидемије вируса корона.

- Осим чињенице да нису прекидали производњу, за сваку похвалу је и податак да су повећали број радника у погонима у Котор Варошу и Кнежеву, чиме су послали јасну поруку и другим привредним субјектима у погледу опстанка на тржишту - нагласио је Петричевић.

Он каже да обиласком фабрика из прерађивачке индустрије жели да се увјери како су привредници извршили реорганизацију посла и прилагодили се условима у ванредним околностима.

- Влада Републике Српске исплатиће одређеним мјерама порезе и доприносе за април, а право на те накнаде моћи ће да остваре и они који су радили у отежаним условима. Неопходно је да привредни субјекти поднесу захтјев Пореској управи, гдје ће бити извршено даље поступање - рекао је Петричевић.

Фабрика обуће "Дермал" запошљава више од 1.000 радника у производним погонима у Котор Варошу и Кнежеву.

- У вријеме пандемије радили смо у отежаним условима, али није било проблема техничке природе јер смо имали довољно репроматеријала - истакао је власник и директор "Дермала" Раденко Бубић.

Он је захвалио министру Петричевићу за пружену подршку, те најавио нове пословне планове.

- Уз нагласак на константно повећање броја запослених у овој години планирамо проширити производњу у Кнежеву, гдје се гради нова производна хала на 3.000 метара квадратних, а у Котор Варошу ћемо нову халу завршити до краја августа и у сваку ћемо запослити по 100 нових радника - навео је Бубић и додао да за инострана тржишта имају уговорене послове у наредне четири године.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.