Sign In

Петричевић у посјети "Целексу"

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је Фабрику папира и папирне конфекције „Целекс" у Бањој Луци.

Министар Петричевић рекао је приликом посјете да је Фабрика папира и папирне конфекције Целекс  један је од најпозитивнијих примјера одличног пословања на подручју Републике Српске и БиХ. Он је додао да ће и Влада Републике Српске подржати набавку нових машина п кроз подстицајне програме-

 „Да ли кроз овакав вид подршке набавке нових технологија или кроз подршку на повећање плата.Данас смо разговарали и на ту тему, упутили смо власника компаније да има право на име подстицаја на повећање плате с обзиром да су га имали у овом обрачунском периоду и тако да и на тај начин желим да дамо подршку", изјавио је Петричевић.

У овој компанији изразили су захвалност Влади на спремности да подржи развојне пројекте ове компаније и нагласили да је до сада у развој производње уложено око 60 милиона марака.

Из Фабрика папира и папирне конфекције Целекс у Бањој Луци свакодневно изађе 20 камиона тоалетног папира, кухињског убруса, џепних марамица и салвета, а чак 80 одсто укупне производње одвија се управо овдје и извози за страно тржиште. У плану је да фабрика у Бањалуци постане регионални центар групације.

https://www.youtube.com/watch?v=MSqgDLQ9Lhs&ab_channel=RTRSvijestiПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.