Sign In

Министар Букејловић разговарао о побољшању стања у правосуђу и унапређењу рада судова

Објављено:

Mинистар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић разговарао је данас, у Сарајеву, са представницима Високог судског и тужилачког савјета БиХ и министрима правде БиХ и ФБиХ Давором Бунозом и Ведраном Шкобићем, о побољшању стања у правосуђу и унапређењу рада судова.

На састанку су разматране теме које се односе на унапређење пословних процеса у судовима кроз реорганизацију њиховог рада и људских ресурса, иницијативи за реформу жалбеног поступка у парничном поступку, као и унапређењу извршног поступка.

Овом приликом је истакнуто да су то кључне ставке које се морају унаприједити како би рад судова био ефикаснији, као и да је то задатак укупне реформе правосуђа у БиХ.

На састанку је закључено да министарства правде, на свим нивоима, морају извршити адекватне измјене закона и подзаконских аката које ће омогућити пуну имплементацију предложених рјешења.

Састанак одржан је у организацији Високог судског и тужилачког савјета БиХ и у сарадњи са стратешким партнером Амбасадом Краљевине Шведске у БиХ, правосудном управом Краљевине Шведске и Шведском извршном агенцијом.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.