Sign In

Министар Букејловић разговарао са директорима казнено - поправних установа у Српској

Објављено:

Министар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић и помоћник министра за извршење кривичних и прекршајних санкција Перо Дуњић, разговарали су данас, у просторијама Казнено-поправног завода у Требињу, са директорима казнено - поправних установа у Републици Српској.

Министар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић је истакао да је важно сагледати ситуацију у свим казнено-поправним установама у Републици Српској, направити планове за наредни период, како би се спријечили евентуални проблеми.

Директори казнено - поправних установа у Републици Српској информисали су министра Букејловића о тренутној ситуацији и стању безбједности у казнено-поправним установама, извјештајима о раду за претходну годину, као и плану и програму рада за ову годину.

На састанку је закључено да је стање безбједности у казнено-поправним установама у Републици Српској на задовољавајућем нивоу, одређени су конкретни задаци за наредни период, те је донесен закључак да ће се наставити интензиван рад на јачању безбједности.

Министар Букеловић је изразио очекивање да ће сарадња ресорног министарства и казнено-поправних установа и даље бити успјешна, те да ће се заједничким радом спријечити и превазићи сви изазови.

„Сви проблеми и изазови са којима се сусрећу у казнено-поправним установама могу се лакше рјешавати кроз дијалог, стога су овакви радни састанци добра пракса јер заједно радимо на даљем унапређењу система извршења кривичних и прекршајних санкција, првенствено у интересу очувања безбједности", рекао је министар Букејловић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.